30 december 2010

Pölder talar till skidnationen ;-) ;-)


Hej Sverige ;-)!
Skriver detta lilla ”brandtal” här på bloggen för ett berätta lite om läget nu, det är ju drygt 5000 besökare här per dag så det blir några tusen som kan sprida detta vidare sen efter några dagar.
JAG VARNADE FÖR DENNA SITUATIONEN REDAN I OKTOBER…

”att allt skulle ta slut tidigt iår och nu är vi där” (inte slut hos Pölder Sport).

Det är ju såhär att ni kunder har alltid rätt och det är en given regel men nu måste jag få ”bassa er lite också”…så att ni förstår hur det fungerar i sport- eller rättare sagt längdskidbranschen.

DET ÄR EN SANSLÖS HYSTERI NU PÅ ATT KÖPA LÄNGDSKIDOR!!!...jag tror aldrig intresset har varit såhär stort någonsin som det är nu…det säljs ungefär 4 ggr så många par längdskidor per dag nu mot normalt.

Vi som är ”bakom er kunder” pratar om ”hysteritider och nu får det vara nog, nu måste vi njuta av att det säljs och förstå att vi inte kan hjälpa alla kunder som vill ha skidor, finns inte en chans att hjälpa alla för det hinns inte med att tillverka nya skidor och skor så att alla blir nöjda".

VI ÄR DÄR NU!!!

…och ni som är såhär sent ute får tyvärr…faktiskt skylla er själva igen för det var samma sak förra året men då kom stoppet en månad senare än nu.
Försök köpa skor i stl 39 eller stl 43 ute i butik nu….svaret ni får är att kom in 15 februari igen så kan du eventuellt få köpa 1 par…mmm så hårt är det (dock ej hos Pölder Sport…vi har mycket skor än)
Varför blir det då såhär….ja…lite skojsamt så är det ditt fel som kund faktiskt…att du har handlat för dåligt med skidgrejjor de sista 10 åren så att sporthandlare o skidtillverkare har mått dåligt ekonomiskt och nu helt plötsligt så vill du och alla andra ha ”massor av skidor” på samma gång och då hinner inte branschen med.
Det är ju 4 led i denna cykel…
Du
som kund
Jag som handlare (finns massor)
Skidmärkets importör (finns utplacerade någonstans i swe)
Skidmärkets tillverkare (typ Österrike där Fischer o Atomic tillverkas och Madshus som tillverkas i Norge).
Alla 4 led vill ju o måste ju tjäna pengar för att cykeln skall funka och så har det inte varit i många år här innan, branschen blöder med dålig lönsamhet och nudå när det exploderat såhär så hinner tillverkarna inte med pga att vi som handlare har lagt för lite grundorder (vi lägger våra ordrar på våren för leverans till hösten, så lång ledtid är det så då kanske du förstår att det inte går att trolla på 1-2 veckor helt plötsligt).

Stora boven här blir de lite mindre sportaffärerna som kanske lägger 50 par skidor på grundorder och som nu ”skrikit sig vilda” och vill ha 400 par under säsong istället…normalt när en tillverkare får en order på säg 100 par skidor så lägger han på ca 10%...max 20% om han är kaxig…på den ordern.
Så låt säga att det normalt säljs 120 000 par skidor i swe under en säsong…så finna det ca 130-140 000 tillverkade skidor till försäljning ute i butik runt hela SWE…efterfrågan nu ligger på runt 300 000 ….kanske än mer…ingen av oss vet…det enda vi gör nu är att ruska på huvudet och bara undrar vad som händer o sker och vi ser ingen chans till att hjälp er alla.

Vad innebär detta för oss på Pölder Sport???...
jag såg ju detta som jag skrev redan i oktober så jag ”bånkade hem sanslöst med skidor o skor då”…så vi har nästan fulla lager fortfarande …
vi har skor i stl 39 och 43 ;-)….och vi har dryga 1000 par bra skidor hemma…för leverans under januari!
Problemet är att det känns som att ingen annan handlare har nu…och ”att för många vänder sig till oss”…så våra leveranstider har blivit ”lite längre än normalt” och kommer så att vara under minst halva januari.
Vi kommer att stänga ner butiken för livebesök nu igen from måndag och minst 1 vecka, kanske 2 veckor framåt för att kunna fixa all webb- o postorderhandel.

Vi har sanslöst många orders inne för leverans och vi vill verkligen och kan sköta den med att leverera ut varor…problemet då är att ni kunder är för heta…om jag skall vara lite hård igen…ni är som sagt lite sent ute och får snällt rätta in er i ledet och vara glada om ni nu får tag på skidor i skor ”i elfte timmen på säsongen ” såsom det är nu (missförstå mig inte nu bara ;-).
Du skall veta att det svider för mig som handlare att behöva stänga ner tillfälligt och att också tacka nej till kunder som vill handla. Men nu är det som det är…nu är det bara att kavla upp skjortärmarna och fixa alla order som ni kunder vill ha och som ni lagt hos oss!

Pölder Sport har sanslöst mycket skidor hemma fortfarande
Pölder Sport har sanslöst mycket skor hemma fortfarande
Pölder Sport har sanslöst mycket stavar hemma fortfarande
Pölder Sport har sanslöst mycket kläder hemma fortfarande


PROBLEMET ÄR ATT MÅNGA STÅR PÅ LED NU O VILL HA GREJJOR…vi fixar detta men det kommer att ta ca 2 veckor nu innan vi är ikapp!
Ni som har skickat i retur för byte ”och sånt”…allt detta ska vi ta under måndagen nästa vecka, vi börjar med detta först givetvis. (maila kundsupport om du har specifika frågor ang reklammation eller byte)
Denna veckan har gått åt till att ha öppet för livebesök o serva närområdet i mellandagsruset…sanslöst kul o sanslöst tryck…julafton hela veckan!

3 kommentarer:

Marcus Winnerström sa...

Imponerad! Grymt gjort! Synd att det är så många som klagar på er! Men det är väl som sj?!! Vad förväntar sig folk när det är en vinter som denna?!

Mvh en nöjd kund som förstår!

Anonym sa...

Jag förstår att ni har mycket att göra, men jag förstår inte att ni inte kan svara på mail. Att ni inte hinner svara på eran tfn köper jag, men att inte få ett svar på mail efter 3 veckor köper jag inte.

Tony Pölder sa...

hej anonym...ler...bättre om du berättar vem du är...."vi har inga obesvarade mail" sedan 3 veckor tillbaka...har du kollat din spambrevlåda eller har du verkligen skickat mail till oss...mail mig igen o då på tony@polder.se så jag får kolla detta...