14 november 2011

Skriver inte längre på vissa forum...på nätet...


...men kan inte låta bli ibland o gå in o kika på vissa trådar ibland när man har lite ledig tid över :-).
Nu pratas det spannkurvor o att det är svårt att hitta hur de ska se ut???????
DET ÄR INGA PROBLEM ALLS...skiselectorn rätt använd och såsom vi använder den funkar till 110%!
Där ser man alla kurvor man vill få ut inkl när man går upp tå givetvis när man vill få fäste, många tror bara att man får ut kurvan för halv- helvikt plant men så är det inte!
Sen är det så mycket mer på kurvorna du ser på datan kontra när du drar med tex papper på en platta där du egentligen endast får ut en teoretisk spannlängd.
Tryckpunkter på skidan vid belastning är oerhört viktigt att kunna se...kurvornas vinkel är ännu mer viktigt att se.....det ser du på skiselectorn!
Vinkeln är sanslöst viktig för hur tjockt med valla du skall lägga på "längre fram på vallazonen" och det skiljer vansinnigt mycket...vi ritar ut olika streck för detta när vi säljer en skida!
Jag har sett Tynells och Brinkens kurvor på deras skidor som de vunnit Vasaloppet på.
Rickard "Rible" Bergengren kommer att få "ett ganska exakt likadant par" som Brink vunnit sina 2 senaste Vasalopp på....uttagna via skiselectorn...både på Salomons fabrik och sen checkade hos oss...den är inte gjord för hans vikt kan jag säga men kommer att glida bra iallfall ;-)!
För oss är det hur easy som helst att fixa detta och det är en sanslös stor skillnad på att plocka ut en Vasaloppskida "med kanonglid för att vara kung på myrarna" kontra en motionär som vill ha både normalt fäste och glid ;-).
Pölder Sport har ju alla märkena på marknaden så vi får ju en fantastisk bild över hur alla skidor ser ut o jag kan säga att det är stora skillnader mellan märkena...stooooora skillnader.
Vi har haft 2 av de största skidfarbrikanternas produktchefer inkl fabriks- produktionschefer hos oss i omgångar "för att lära sig hur den bästa spannkurvan skall se ut för just deras märke" och då är det bra att spannatesta igenom hela marknadens spannkurvor för att se skillnaden!
Kan upplysa att de var sista gången hos oss januari 2011 och nu denna höstens leveranser är helt annorlunda och nästintill perfekta!
Finns inte många som kan slå oss i denna kunskapen och det är rätt nice att känna ;-)!!!
Sen skall man säga....skiselectorn fel använd och av en som inte "brinner för detta" kan bli hur mycket katastrof som helst....ung som att testa skidor på en spannplatta med paraffinet "ej avsicklat" ;-) ;-).
Många pratar om fischers "ficka"....Stefan...den är inte 10cm framför ;-)...den är många många cm mer ;-)...men du är kanon i din tanke ;-).
Slutsummerat...känsla i händerna, en klar blick sedan fixat med skiselectorn = så nära du kan komma en skida du skall ha!

6 kommentarer:

Peter S sa...

Betyder detta att Rickard inte kommer kunna få något ordentligt fäste med skidorna men att de i gengäld glider fin fint? Brink o Tynell är väl rätt stöddiga grabbar på 90kg skulle ja tro.

Tony Pölder sa...

tjaaa
Rickard kommer att ha 5 par olika skidor från salomon, ett av paren ska vi plocka på detta viset....och JA, han kommer att ha problem med fästet på detta paret ;-)

Malin sa...

Känns sjukt bra att jag köpt mina skidor hos er. Ni är kingkongking! :)

Anonym sa...

Hej!
Var på en tur över i Norge och kollade lite butiker, när verkar det som i stort sett inga av dem seriösa butikerna använder skiselector utan något vid namn "eikermålere" som verkar riktigt bra, har du varit borta något i den?

Tony Pölder sa...

Skiselector är en svensk uppfinning o de har inte landat i Norge än.....däremot har de lyckats meot en del skidfabrikanter

Anonym sa...

Intersport upplyser i sin Längdtidning att de har Skiselector i de flesta butiker - men vad hjälper det om inte personalen har kunskap att förklara spannkurvorna för kunden.
Jag har fått bra info om spannkurvorna när jag varit hos er för skidköp :) varför just den skidan passar mig osv