03 december 2013

Åsikter om bragdguldet...

...jag tar ingen ställning men jag är ju fd skidåkare såååååå!
Golfstjärnorna rasar efter Olssons bragdguld
...
Stora delar av Sverige såg det som en självklarhet att Johan Olsson skulle vinna bragdguldet efter sin unika femmil i Val Di Fiemme. Våra golfstjärnor är dock inte lika nöjda med segraren.
...
”Sverige borde skämmas idag! Att inte Henrik Stenson vinner bragdguldet är en skandal! Bara lämna in passet och tacka för sig”
...
Golfen, jämfört med skidsporten, har stor konkurrens. Varje kontinent har bra spelare över hela världen. Det är olika vinnare hela tiden, och det visar vilken otrolig konkurrens vi har i den här idrotten,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stenson fick ju mellan 60-70 mille mot Olssons Medalj!!

Anonym sa...

Jag såg att Tiger hade gjort fem dopingtester på ett år. Det är ett skämt.

PallePalmgren sa...

Visst var det ett bragdlopp Johan Olsson gjorde. Stensons prestation är dock större. I en betydligt större och mer komplex sport.

Stefan Sand sa...

Att jämföra sporter och bedrifter mot varandra är i princip dömt att misslyckas. Nu är väl dock skidor något som ligger den svenska själen varmt om hjärtat och då slår Olssons prestation Stensons.
Sedan kan man alltid diskutera var gränsen mellan sport och inte går. Är golf en sport när överviktiga kan hävda sig i världseliten? Självklart säger golfaren som hänvisar till vad som krävs i form av både rörelseförmåga, psyke och mental uthållighet. Jag kan inte säga emot och kan samtidigt konstatera att vi då också bord räkna Data-spel som en sport. Den utövas över hela världen under stor konkurrens. Det krävs både mental och fysisk förmåga att hävda sig och den kan både utföras individuellt och i lag. Har förstått att Sverige har några världsmästare i denna idrott men de var aldrig på tal för bragdguldet. Världen är inte rättvis men vad gäller bragdguldet till Johan Olsson så kan inte jag peka på en mer förtjänt mottagare