Tony Pölders blogg om längdåkning, cykling och curling + vardagens lunk!
Äger och driver TONY PÖLDER SPORT AB som är en specialistbutik för längdåkning med 9 anställda. Elitspelare i curling med eget lag och givetvis som skip.På 70- o 80-talet elitskidåkare o elitlöpare.

20 december 2016

LÄNGDSKIDSMARKNADENS JÄTTEBOMB

TURNAMIC

Förra året runt den här tiden slog Salomons nyhet om deras Prolink-system ner som en nyårsraket i längdvärlden. Den här gången är det Fischer/Rossignol tur att släppa en STOR nyhet som kommer att förändra bindningsmarknaden en del. Lyssna till mig i videon där jag förklarar vad det är som är på gång med Fischer och bindningar.
FRÅN FISCHER/ROSS
PRESS RELEASE

FISCHER OCH ROSSIGNOL SAMMARBETAR MED ATT UTVECKLA TUNAMIC® FÖR EN NY FRAMTID FÖR LÄNGDSPORTEN

Som ledande märken inom längdsporten har Fischer och Rossignol förenat sina resurser för att skapa en ny framtid på ett proaktivt sätt. De två företagen har satt upp gemensamma mål att ytterligare förbättra prestanda och användbarhet för sina produktportföljer.


"Som ledande märken inom längdsporten har Fischer och Rossignol förenat sina resurser för att skapa en ny framtid på ett proaktivt sätt. De två företagen har satt upp gemensamma mål att ytterligare förbättra prestanda och användbarhet för sina produktportföljer.
Nyutvecklade bindningar och sulor för längdskidåkning under varumärket TURNAMIC® kommer att presenteras av de båda varumärkena för säsongen 17I18. TURNAMIC® sulor och bindingar är kompatibla med NNN® sulprofil*.
Skidåkare på alla nivåer, från världscupatleter till motionärer kommer att dra nytta av samarbetat mellan dessa två partners. Med banbrytande teknologier så är de nya produkterna intuitiva och enkla att använda vilket är ett viktigt steg för att öka attraktionen för längdsporten. Båda varumärkena lanserar nu en komplett längdkollektion för respektive märke.

TURNAMIC® -Take the right turn.
Det som gör TURNAMIC® paketet så övertygande är användarvänligheten. Tack vare den innovativa Turn Lock mekanismen, är i och ursteg lättare än någonsin tidigare. Vid motering, utmärker sig TURNAMIC® med tidsbesparande enkelhet. För första gången någonsin, kan man justera positionen på bindningen utan verktyg på samtliga modeller. Detta innebär att du kan justera egenskaperna på din klassiska vallningsbara, vallningsfria, skin eller skateskida på ett ögonblick. Genom optimerad inställning får du med dynamik och förbättrad prestanda."

5 kommentarer:

Anonym sa...

dopning, Olssons förkylning, Charlottes hjärtflimmer, gröna vintrar, stakförbud, tråkiga världscupstävlingar! Äntligen något roligt att läsa inom längdvärlden förutom alla okända/framtida svenskar/svenskor som presterar men som får en bråkdel uppmärksamhet än va svanebo/kalla's förhållande, bra och tydligt Tony.

Anonym sa...

Rottefella har väl redan aviserat och visat en skruvad bindning avsedd för i första hand rullskidor. Lär nog utveckla den för skruvning även i skidor och på så sätt kanske rädda en lite bit till av marknadsandelen. Fältet är väl annars fritt för en oväntat allians mellan Rotefella och Salomon och därmed plattor på Atomic, Salomon, Madshus och Peltonen, eller kanske rent av samtliga dessa skidor både med och utan plattor för att öppna upp för valfrihet. Det är väl SNS som får ta smällen och dö sotdöden. Kanske kommer det också gynna skotillverkarna då flera olika sulor passar samtliga bindningar på marknaden. Vore bra med flera fria märken som typ Alpina. Wassberg vann sitt första OS-guld med Karhus pjäxor och Bergans bindningar på Fischers skidor. Nästa vinter kan kombinationen Alpina-Salomon-Fischer bli verklighet - uppfriskande!

Anonym sa...

Madshus OCH Peltonen är väl korrekt när det gäller Rottefella och integrerade plattan.

Anonym sa...

Känslan i diagonal åkningen helt annorlunda mellan Prolink och Rottefella. Hur blir känslan med det nya systemet.
Funderar på att gå tillbaka till Rottefella fast man åker Atomic/ Prolink i år.
Blir att handla ny skidor ännu i år (2016/2017) Kört Rossignol tidigare.

Thage Davidsson sa...

En kvalificerad gissning; RNC-programmet som fanns i Rossignolkatalogen från 1987/88 utgiven av Normark.