20 januari 2017

Citat

"Tv-profilen Elisabet Höglund, som har ett förflutet som elitcyklist, har ett brinnande idrottsintresse. Och hon räds inte att uttala starka åsikter om just det svenska skidlandslaget.
I fjol skrev hon ett väldigt uppmärksammat blogginlägg där hon ifrågasatte Charlotte Kallas träningsmetoder. Nu har Höglund gett sig in i debatten kring skidstjärnorna igen. Det som fick Höglund att gå i taket den här gången var beskedet att Anna Haag inte kommer att tävla i världscupstävlingarna i Ulricehamn.
"Orsak: hon har tränat så mycket att hon inte har något överskott kvar att tävla med. Vad är det för dumheter? Hon har inte deltagit i någon enda skidtävling sen i december. Hon deltog inte i Tour de Ski (var lite förkyld). Hon hoppar av det ena loppet efter det andra. Är hon rädd att avslöja hur dålig hon är av rädsla att inte få komma med i VM-laget?", skriver Höglund i sitt blogginlägg.
"Både Haag och Emil Jönsson lever naturligtvis gott på träningsbidrag från Svenska Skidförbundet och sponsorbidrag från sponsorer. Men hur länge kommer sponsorerna att behålla sitt tålamod med idrottsmän/kvinnor som nästan aldrig tävlar och därmed inte visar att de är värda att bli sponsrade."
"Det är botten – klenfisar"
När SportExpressen ringer upp utvecklar Höglund sin kritik.
– De svenska skidåkarna är ett klent släkte. De är förkylda, har ont i halsen. Vad är det för veklingar? Det står jag för. Jag tycker att det är botten. Förbundskapten Rikard Grip och de andra i landslagsledningen måste ta itu med de här klenfisarna, för det är vad de är. De drar ju nytta av våra skattepengar, säger hon.
– Och Anna Haag gör allt för att undvika tävlingar. Hon är rädd för att visa att hon inte är i form."

Inga kommentarer: