20 oktober 2017

BönaååååTony

...lite summering av ingångssäljet "på hårt" :-)
Hårt i vår bransch är längdskidor + ev lite pjäxor, stavar o bindningar...
Det är skidor som är mest intressant i uppstart...vart går vi?...vad vill ni kunder ha för nytt?
Alla pratar såååååå mycket om skin...vet att vissa kedjor/butiker bara köpt på sig skin till denna säsongen...= inga vallningsbara alls!
Vi har oxå köpt in sanslöst mycket skin...vi är fulladdade i alla priskategorier/kvalitet...tusentals par på skidväggen!
Alla som gillar att åka skidor ska def äga ett par skin...en sanslös fin "vardagsskida" som verkligen förenklar din skidträning utan att behöva bomma på vallningen fullständigt!
6 olika märken har vi på SKIN...helt sjukt men så är det!
MEN GOTT FOLK...
VALLNINGSBARA....är i princip ett måste oxå...framförallt om du ska åka något lopp under vintern!
minusgrader...nyuppkörda skoterspår...tillåkt spår...solen som lyser...perfekt fästvallade skidor...glidytorna bra preppade = INGET...jag skriver INGET SLÅR DETTA....inte en j-kla skinskida i hela stora världen fixar den känslan...jag lovar!
+ då...
Vasaloppet kl 0800 första söndagen i mars.... -12 grader och ymmigt snöfall :-)....då säger jag lite sarkastiskt....lycka till med skin då :-) = väldigt trögt och väldigt mycket ifrysning och väldigt många som kommer att åka buss från Mångsbodarna till målet :-).
Branschen räknar med att sälja def över 50% skin...en del tror på 70-80% = helt katastrof fel....jag skriver inte detta för att jag inte vill sälja så mycket skin...men jag tror inte på att det skall säljas 80% skin liksom...det är inte bra för skidåkningen totalt och framförallt om det nu blir en normal skidvinter med "blå extra före ofta".
Vi på Pölder Sport räknar med att sälja minst 60% vallningsbara skidor...minst...det har ju rullat iväg några 100 par redan från oss både skin o vallningsbart o vallningsbart ligger def över 60% markandsandel...nu är det ju väldigt mycket sponsåkare och bättre skidåkare som köper/plockar skidor såhär tidigt vilket ger vallningsbara en fördel i % :-) ....det bör jämna till sig lite ju närmare vintern vi kommer.
Överlag är vi lite oroliga på skin...det har varit en hets på att hitta bärigheten framför skinnet...dvs så att man bibehåller glidet...läs att skinnet inte går i snön vid ojämnheter i spåret....finns väldigt många skidpar nu som är "på tok för hårda"....passa er för det...att plocka ett bra BRA SKIN kräver sin man/kvinna med mycket tanke o precision runt tryckpunkter på skidan både för bästa glid och bästa fäste! Alla skidmärken har lite av detta problem...läs tanke av ha tillräckligt hårda spann!
Detta är väldigt lätt att fixa på en vallningsbar skida....då flyttar du bara fästvallan framåt eller bakåt om det blir "lite fel"....en skinskida är ju låst liksom..skinnet sitter där det sitter!
Visst man kan fixa lite med skinnet.... :-) men absolut inte så mycket såsom man kan göra med vallningar....sen då....flyttbara bindningar hjälper ju till oxå om det skulle bli fel och eller om det är olika fören och eller kupering!
Flyttbart kan du få nu 2017/2018 på alla skidmärken inkl Salomon/Atomic (nytt denna säsongen på dessa 2 märken)

1 kommentar:

Anonym sa...

När kommer SNS i flyttbar! Salomon borde ju kunna släppa ett sådant system omgående då sammarbetet med NNN verkar tagit fart!