12 december 2017

Glöm nu inte...


...i allt rus om du funderar på att handla SKIN...läs vallningsfritt

Säljs väldigt mycket skin nu fast vi på Pölder Sport säljer oxå fortfarande mest vallningsbart!
SKIN ÄR INTE RÄDDAREN I NÖDEN ALLTID :-)
Visst...kanonfin skida i vardagen när du skall träna...funkar i princip jämnt...går lite tungt om det är för mycket nysnö med fel temp :-) men ändå då ok att träna på om du har en skida med rätt spann!
Finns inget på burksidan...läs minusgrader som slår en perfekt burkvallad skida...INGENTING!
Viktigt att tänka på om du klurar på att köpa ett par skin!
RÄTT SPANN ÄR SANSLÖST VIKTIGT!
I början när de kom ca 3-4 år sedan så plockade tom vi som är specialister ut lite för mjuka skin till våra kunder...vi tänkte lite såsom man gör när man plockar vanliga vallningsbara skidor + att även då skidtillverkarna tänkte så...dvs de gjorde inte tillräckligt hårda skidor!
Det var lite turbulens då :-)
Nu vet vi...iallafall vi som plockar o säljer mycket skin...hur en skinskida ska se ut i spannet för att funka...det är sååå enkelt att göra fel här....så tänk dig för så att du får rätt hjälp!
Att köpa en skinskida med bindning för typ 3000kr....kan vara som "att kasta pengarna i sjön" om du inte får tillräckligt bra hjälp i plocket!
"vallafickan" där skinnet ligger må se ut på ett väldigt speciellt sätt för att funka...man må tänka "klistervallning" :-).
Sen då...de är INTE VALLNINGSFRIA :-)
Du måste sköta om din hud....den blir lortig o tappar fäste...du må hålla den ren...på ett speciellt sätt och du får inte vräka på vallaväck som rengöring för då lossnar huden!
Likaså....glidytorna...vill du har bra glid så må du glidvalla dina skinskidor...och absolut ett måste om du skall åka Vasaloppet med de....till träning vardags så kan du hoppa detta men kanske :-) ändå inte :-)!!!
Flyttbara bindningar är oxå en fördel på skinskidor...då kan du flytta fram bindningen om du vill ha bättre fäste och flytta den bakåt om du vill ha bättre glid!
Du kan få flyttbart på alla skidmärken nu 2017/2018...även då på Salomon o Atomic faktiskt!!!
Enda kravet är att du inte kör SNS-bindning....utan att du har Prolink, Rottefella eller Turnamic....då pratar vi sula under pjäxan!

Inga kommentarer: