28 februari 2019

Vallatips Stafettvasan START...

...gjort av Fischerkingen i SWE...Blixten som vallar åt de bästa i SWE ofta! + är servicechef på Fischer


Gällande fredag 01.03.2019 Stafettvasan

TEMPERATURPROGNOS:
Sälen kl. 07.00 -8°C
Mångsbodarna kl. 09.00 -8°C
Oxberg kl. 11.00 -2°C
Mora kl. 13.00 0°C

För er som åker Nattvasan kommer temperaturen ligga på fyra till sex minusgrader under hela sträckan. I norra Dalarna molnigt och under dagen någon snöby, i övrigt soligt. Sent ikväll eller i natt allmänt mulnande och i natt 2-8 minusgrader. I morgon soligt och mellan -2 och +2 grader. Nordvästlig vind.

GLID -Alternativ 1, Racing:
Grund: Start HF10
Glider: Start HFXT Purple alt. Start HF LOPPET Pulver: Start SF30/SF10 alt. HF7

GLID -Alternativ 2, Motion:
Grund: Start LF6
Glider: Lägg ytterligare ett lager LF6 alt ett lager Start BWLF. Flytande Ultra Gel Gul +5/-10°C

STRUKTUR
Dra i en rak struktur 1mm med hjälp av rill-verktyg. Lättare i framkant och hårdare bakom bindningen.

FÄSTE Alternativ 1
1. Rugga fästvallazonen med slippapper.
2. Värm in ett lager Base klister, alt Spray, låt kallna.
Sträcka 1-2
3. Lägg sedan ett lager Start Universal Wide Klister blanda i lite av Start Purple Klister 0°C / -5 °C mitt under foten, vid kall morgon täck klister med blå syntet burk.
Sträcka 3-5
För er som åker stäcka 3-5 och är i behov av mer fäste, blanda i Start Universal Plus alt Start Special Klister.
4. Mängden klister bör anpassats efter spannets hårdhet på din skida. Ett hårdare spann kräver ett tjockare lager klister.
5. Lämplig valla att ha med sig under färden för att bättra på fästet är Start Universal Plus Klister.

FÄSTE Alternativ 2 – START VALLATEJP
Om du är tejpåkare är det viktigt att täcka tejpen med en burkvalla, Grip Tape Cover alt. Start Universal minus. Bästa tejp alternativet är svart Grip Tape HF.

 Skin
Om du åker på skinskidor är de naturligtvis viktigt att valla glidytorna som en vanlig skida, och behandla skin-remsorna med våra speciellt framtagna skin grip produkter från Start för att minska risken för isfrysning.



Inga kommentarer: